FISKARS HOUSE

TILA Group kehittää ja konseptoi, rakentaa sisätiloissa ja tuo talon asukkaille valmiina – FISKARS HOUSE -konseptilla rakennettu talossa asutaan jo.
Fiskars House rakennetaan tilaelementteinä tehdasolosuhteissa. Se tuodaan paikalle asumisvalmiudessa.

Yleiset ja ajankohtaiset vaatimukset yhdessä omien kokemuksemme kanssa muokkaavat mielikuvaamme talosta, jossa on hyvä olla.

Fiskarshousen sielu on syntynyt, ehkä perinteisestikin, talon ensimmäisen naisen Susannan ja neuvonantaja-arkkitehtimme Juhanin monien iltakeskustelujen ja pähkäilyjen myötä. Aineistoina pohdintoihin olivat heidän omien kokemustensa lisäksi lukuisat toimittaja- ja tuotantovierailut TILA Group Oy:n nimissä.

Käytännöllisen arjen luksusta tuottavilla valinnoilla, sekä ympäristöön ja Fiskars-yhteisöön sovitetulla valoisalla arkkitehtuurilla on saatu aikaiseksi kotoinen tunnelma. Oman ja vierasasumisen tilat, lasitettu terassi, puusauna, kirjailijan koppi, viherhuone, autotalli, yhteisöllinen grillinurkkaus ja luonto sisältyvät aitoon elämisen kokonaisuuteen. Fiskarhouse on suunniteltu käytettäväksi arjessa ja juhlassa.

Ympäristön lähtökohdista voidaan toteuttaa helposti erilaisia julkisivullisia ilmeitä ja muotoja. Talo on suunniteltu käytön tarpeista lähtien ja vastaa kunkin omilla sisustamisen valinnoilla laajasti monenlaisiin elämisentilanteisiin. Voisi sanoa, että Fiskarshouse sopii kaikille laadukkaasta ekologisesta asumisesta nauttiville mailla ja kallioilla. Talon siirrettävyys ja slice & dice mahdollisuus esimerkiksi elämän- ja paikkakunnanmuutos-, perintö- ja lusikoidenjako- sekä hoitokotitilanteissa ovat tulevaisuutta ja käytettävyyttä tulevaisuudessa.

Monia meistä kiehtoo puhdas ja esimerkiksi koronaviruksen tappava sisäilman puhdistus, massiivipuiset seinät, tekniikan uudistettavuus, nopea rakennettavuus paikan päällä, erityisen hyvin kulutusta kestävät ilmeikkäät lattia- ja terassipinnat ja lukuisat yksityiskohtaiset ratkaisuvalinnat. Teollisen valmistamisen keinoin toteutettu valmistus varmistaa rakentamisen laatuvalvonnan ja kansainväliset tuottamisen mahdollisuudet.

Juhanille ja Susannalle sydämelliset kiitokset elämänläheisen talomallin luomisesta TILA Group Oy:n monipuoliseen liiketoimintakokonaisuuteen. Skoolataan! Punamulta ja tinkiminen teräspaaluperustuksista huolehti tämän Fiskarshousen kohdalla siitä, että ihan päivässä tai kahdessakaan tämä talo ei valmistunut. Asumisvalmius yhdessä päivässä on kuitenkin tehtävissä: rekkakuljetukset paikalle, nosturilla perustuksille ja käyttöliittymien kytkeminen. Tutustu, pohdi ja keskustele, kilauta kaverille ja tilaa omaksi kodiksesi!

Arkkitehti Juhani Harju